La segona edició dels Premis Sonor ja té els 11 pòdcasts guanyadors

Tardeo de Radio Primavera Sound presentat per Andrea Gumes s’ha endut el premi del públic i l’equip de Gent de Merda el premi a millor podcaster

La segona edició dels Premis Sonor ja té els 11 podcasts guanyadors

L’Spotify Camp Nou ha acollit aquest vespre la gala de la segona edició dels Premis Sonor del podcast en català, impulsats per LA MIRA amb la col·laboració deCatalunya Ràdio, on s’han reunit més de 400 persones i s’han anunciat els onze podcasts guanyadors d’entre les prop de 200 candidatures que es van presentar.

La gala ha estat presentada per la cap de projectes de LA MIRA, Magda Gregori, i el presentador de L’última hora del Matí de Catalunya Ràdio, Quim Morales. I ha comptat amb les actuacions de la Mercabanda i Guillem Roma, les imitacions de Xavier Espinosa i l’entreteniment de Xavier Pérez Esquerdo. A més, els guanyadors han viscut moments sonors tocant el gong del Gran Teatre del Liceu, que aquest ha cedit per a l’ocasió.

Un dels moments més esperats de la jornada ha estat l’entrega del premi del públic; una categoria sotmesa a votació popular on van participar més de 1.500 votants. El podcast Tardeo de Ràdio Primavera Sound, presentat per Andrea Gumes, s’ha endut el guardó.

Clàudia Rius, Paula Carreras, Rita Roig i Ofèlia Carbonell, les presentadores de Gent de Merdade Ràdio Primavera Sound, han recollit el premi a millor podcaster. En la categoria millor podcast de ficció el guardonat ha estat Mix 97, de Catalunya Ràdio, i el premi al millor podcast de narrativa no-ficció se l’ha endut Comarcal 497.

També ha estat guardonat S’ha escrit Un Podcast, una producció de El Terrat,en la categoria de millor podcast d’entreteniment i el podcast valencià Deparkineo com a millor podcast conversacional. Sala 113. Històries arxivades, del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, s’ha endut el guardó a millor podcast publicitari i el reconeixement a millor podcast d’innovació se l’ha endut Centre del Carme Cultura Contemporània Podcast, del Consorci de Museus del País Valencià.

En la categoria millor realització i disseny sonor ha estat guardonat Berícid Sulfúric i La Victòria del Derbi s’ha endut el premi a millor guió. El premi a millor producció ha estat per País invisible.

El jurat dels premis ha estat format per Francesc Canosa, director de continguts de LA MIRA; Albert Murillo, de l’equip de Podcast de Catalunya Ràdio i presentador de Generació Digital; Maria Riba, cap de producció de la productora Antàrtida; Toni Sellas, professor i coordinador del grau de Periodisme de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i Marta Salicrú, directora de Ràdio Primavera Sound.

 

Els podcasts guardonats

Millor podcast de ficció - Mix 97

La història d’Amanda Samper, una escriptora de novel·la negra, que es reclou per escriure en un petit poble i troba uns cassets misteriosos que porten per títol "Mix 97".

Millor podcast de narrativa de no-ficció - Comarcal 947

Un podcast que tracta les diverses realitats que coexisteixen en el món rural català.

Millor podcast d’entreteniment -S’ha escrit un podcast

Un podcast pels malalts del true crime i dels assassins en sèrie.

Millor podcast conversacional - Deparkineo

Un podcast en clau valenciana, per a gent jove, que combina aquest format amb l’audiovisual tot buscant una vessant interactiva.

Millor podcast publicitari - Sala 113. Històries arxivades

Un podcast que explica les històries més sorprenents i estranyes del nostre patrimoni documental. Es basa en fets reals, insòlits i desconeguts que han succeït a Catalunya al llarg dels anys.

Millor podcast d’innovació - Centre del Carme Cultura Contemporània Podcast

Un podcast narratiu que divulga i promou la diversitat cultural i social del centre.

Millor realització i disseny sonor - Berícid Sulfúric

Un podcast de radioficció en clau humorística que ens sorprèn el primer dilluns de cada mes.

Millor guió - La victòria de Derbi

Un podcast que fa sentir la banda sonora i emocional de generacions de catalans al voltant de les mítiques motos i bicicletes Derbi.

Millor producció - País invisible

Un podcast que fa una ruta guiada per la nació sense estat d'Occitània: des de la Vall d'Aran fins a Torino.

Millor podcaster - Clàudia Rius, Paula Carreras, Rita Roig i Ofèlia Carbonell de Gent de Merda

Un podcast distes que conversa sobre les preocupacions de les generacions joves i repassa propostes culturals.

Premi del Públic - Tardeo

Un podcast, presentat per Andrea Gumes, sobre temes d’actualitat i amb entrevistes a aquells projectes culturals que estan canviant les coses, Internet o la vida real.

Ho organitza:

LA MIRA
LA MIRA
Xadica
Xadica

Amb la col·laboració de:

Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio

Amb el suport institucional de:

Generalitat de Catalunya
Govern de les Illes Balears
Generalitat Valenciana

Amb el suport de:

FC Barcelona
FC Barcelona
Estrella Damm
Estrella Damm
Fundació .cat
Fundació .cat
Munich
Munich
sal de mar
sal de mar
Scarlatta
Scarlatta

Agraïments:

Onix
Onix
Be&Co
Be&Co