Es presenta l’acord entre el magazín LA MIRA i Catalunya Ràdio per l’impuls dels Premis Sonor de podcast en català

Es presenta l’acord entre el magazín LA MIRA i Catalunya Ràdio per l’impuls dels Premis Sonor de podcast en català

L’editor del magazín LA MIRA, Joan Camp, i el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, han presentat aquest migdia un acord per impulsar la primera edició dels Premis Sonor, els primers guardons que distingeixen exclusivament produccions de podcast en català. Aquest acord forma part d’un conveni de col·laboració firmat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i Quelcom Global, editora del magazín digital LA MIRA.

En un moment en què el podcast s’està consolidant com un dels nous formats comunicatius estrella, el magazín digital LA MIRA i Catalunya Ràdio impulsen la primera edició dels Premis Sonor, que tindrà lloc durant el primer semestre del 2022. Aquests guardons tenen l’objectiu de fomentar el patrimoni sonor en català, i en la primera edició es premiaran els millors podcasts difosos durant l’any 2021.

Joan Camp, editor de LA MIRA, ha explicat per què el mitjà aquests premis: “L’objectiu del magazín és explicar històries, narrar la realitat i, per fer-ho cal trobar tots els mitjans possibles. Imatges, text i també so. Aquell que et permet endinsar-te en una història, percebre el to i la singularitat del personatge, conduir-te a un altre món a través de les ones. Per això, com a producte emergent, cal apostar també per premiar el talent que existeix en català en el món dels podcasts. Perquè entenem el periodisme com una finestra oberta per explicar històries i de qualitat.”

Per la seva banda, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha destacat: “En l’àmbit del podcast, Catalunya Ràdio ha destacat amb un cert liderat”. I ha afegit: “El que fa Catalunya Ràdio és aprofitar una iniciativa molt valuosa de LA MIRA (els premis). Som aliats naturals. La ràdio pública ha d’ajudar i amplificar aquesta iniciativa de LA MIRA. S’han de crear més podcasts, fer-ho en català i fer-los créixer. És un format que ha vingut per quedar-se, i a Catalunya Ràdio ens sentim molt còmodes. Hi ha molt talent i creativitat i gràcies als Premis podem donar impuls i fer créixer podcasts emergents i experimentals. A Catalunya Ràdio hem fet una aposta molt important en aquest àmbit del podcast: ‘El segrest’ i ‘La torre de vidre’ han estat fenòmens... Intentarem sumar per amplificar i alguns dels podcasts guanyadors poden ser a la plataforma de CR”. Finalment Gordillo ha dit: “Catalunya Ràdio emetrà la gala dels Premis Sonor en alguna de les seves emissores i en la nostra plataforma digital.”

Podran optar a la primera edició dels Premis Sonor els treballs produïts o coproduïts i emesos en català en el període de l’1 de gener al 31 de desembre del 2021. Hi haurà set categories de premis: premi del públic (per votació popular), millor podcast de ficció, millor podcast de narrativa no ficció, millor podcast d’entreteniment, millor podcast de conversa, millor podcast publicitari i millor podcast d’innovació. A més, el jurat podrà proposar quatre categories més.

El període de presentació dels treballs s’obrirà el 24 de gener −moment en què es faran públiques les bases a www.sonor.cat− i es tancarà el 31 de març. Els premiats es donaran a conèixer durant la gala de lliurament dels premis i el guardó consistirà en un trofeu de creació exclusiva i un diploma d’honor.

Ho organitza:

LA MIRA
LA MIRA
Xadica
Xadica

Amb la col·laboració de:

Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio

Amb el suport institucional de:

Generalitat de Catalunya
Govern de les Illes Balears
Generalitat Valenciana

Amb el suport de:

FC Barcelona
FC Barcelona
Estrella Damm
Estrella Damm
Fundació .cat
Fundació .cat
Munich
Munich
sal de mar
sal de mar
Scarlatta
Scarlatta

Agraïments:

Onix
Onix
Be&Co
Be&Co